Polikllinika djukić je smeštena u najeletnijem delu Beograda u Ulici Patrijarha Varnave br l.
Na Svetosanskom Platou. Raspolaže poslovnim prostorom u novogradnji od lO metara kvadratnih.

Opremljena je sa najnovijom i savremenijom opremom za dijagnostiku i lečenje bolesnika. Registrovana je za pružanje pomoći i iz oblasti Opšte i Vaskularene hirugije, svih grana Interne medicine i Ginekologije.

Vlasnik Poliklinike je prof dr Veljko Djukić redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu. Specijalista je Opšte i Vaskularne hirurgije.Opoštu hirurgiju je specijalizirao u Beogradu na I Hirurškoj klinici a Vaskularnu u Londonu, Pragu i Moskvi. Ceo radni vek je proveo radeći kao hirurg. Na fakultetu je predavao ne samo studentima medicine već i poslediplomcima kao i lekarima na specijalizaciji Pozivni je profero na nekoliko Evropskih fakulteta. Član je Medicinske Akademije Srpskog lekarskog društva i redovni član Srpske Kraljevske Akademije naučnika i umetnika.

Svoje bogato kliničkjo iskustvo je nesebično prenosio na mladje kolege ne samo na klinici već i Širom Srbije i Republike Srpske gde je otvarao odelenja za vaskularnu hirurgiju. Dao je veliki doprinos u razvoju hirurgije Vena i arterija zbog čekgaq su ga posećivali bolesnici i van granica naše zemlje. Kao veliki humanista pomagao je bolesnici koji su zahtevali lečenje i van njegove klinike koristeći snagu svog autoriteta.

Sem redovno zaposlenog osoblja u Poliklinici su angažovani po potrebi kao konsultanti najpoznatiji doktori iz svoje oblasti kao što, su

Prof dr Branislav Talić, Urolog jedan od naših najpoznatijih urologa.
Prof dr Dragoslav Dragojević Endokrinolog bivši načelnik Klinike za endokrinologiju na VMA u Beogradu.
Prtof dr Slobodan Čikarić,O=nkolog i radiolog sa Instituta za Onkologiju i Radiologiju u Beogradu
Prof dr mNikola Milićević, Ortoped, radio i kao direktor Klinike za Traumatologiju i Ortopediju u Sarajevu.
Prof dr Vesna Bošnjak jedan je od naših najpoznatijih Pulmologa
Msci dr Nikola djukić Gastroenterolog, šef službe za endoskopiju u KBC Zemun.
Prim dr Rajko Popović reumatolog sa VMA


Sem standardnih pregleda od dijasgnostičkih procedura u Poliklinici ser rade Anosakopija kodm hemoroida sa skleroziranjem istih po potrebi.

Gastroskopija sa biopsijom za pH analizu, Kolonoskopija sa polipektopmijom, rektoskopija. Cistoskopija sa biopsijom Sve laboratorijske analize.

UZ pregledi na najsavremenijem UZ aparatu 4D sa svim potrebnim sondama kao što su UZ srca, arterija i vena kako nogu tako i bvrata, Trbuha, mekih tkiva, štitaste žlezde, dojke zglobova i mišićas, Ginekološki UZ.

Operativne intervencije Operacije vena, kila, hemoroida, tumora kože i mekih tkiva kao što su tumori dojke, ateromi, lipomi i mladeži, svih vrsta. Polikllinika poseduje operacionu salu potpuno opremljenu za navedene intervencije. Za pojedine od navedenih intervedncija koristi se laser pogotovgo za kapoilare kože. Injekciona sklerozantna injekcija za šuljeve i proširene vene. Uklanbjanje uraslih noktiju, furunkula i karbunkula. Na polillinici se sprovodi i infuziona terapija, uziumanje uzoraka krvi za laboratorijske analize kao i i.m i i.v injekcije. Na zahtev bolesnika vršimo i kućne posete.
Jedno od najučestalijih oboljenja u našoj nacionalnoj patologioji je oboljenje krvnih sudova. Zato se i kaže da je čovek star onoliko kako mu izgledaju krvni sudovi. Uzroci oboljenja su raznpovrsni kao što su genetski faktor, način ishrane, gojaznost, fizička inaktivnost, povišen krvni pritisak, šećerna bolest. Simptomi su bolovi u listovima osećaj hladnoče za vreme hoda a kasnije i u miru, promene na koži, otvorene rane i na kraju gangrena. Ako se na vreme postavi dijagnoza i primeni savremena terapija uspeh neće izostati. Zato je neophodno blagovbremeno posetiti svog lerkara bar jenom godišnje.

Oboljenja vena su jedno od najzastupljenijih oboljenja našeg podneblja. Gotovo svaka druga žena a treći muškarac ima neko od oboljenja vena. Najčešće su proširene vene i tromboza koja može dovesti do embolije koja može ponekad biti i smrtonosna. Proširene vene su najčećće posledica nasledja, zatim odredjene profesije koje su vezane za dugo stajanje, gojaznost hormonalni poremećaji i dr. Dugo mogu biti bez značajnijih tegoba ali isto tako u terminalnoj fazi mogu dovesti do ozbiljnih kompliklacija kao što su tromboza uzme i Promene na koži su dosta učestala pojava. Mogu da budu različitog i porekla i kliničćkih manifestacija. Većina je bezaszlena ali poostoje i one koje vremenom mogu biti izmenjene i postati opasne po život. Takav je slučaj i sa mladežima. Ukoliko mladež predje u maligni tumor melanom on spada U NAJZLOĆUDNIJE TUMORE U PORGANIZMU. Zato je neophodno vršiti povremene kontrole i kad bolesnik nema nikakvih tegoba. Promene u smislu mmaligniteta se mogu konstaovati fizikalnim pregledom lekara a ponek je to neophodno potvrditi i patohistološkom analizom. U takvim slučajevima imperativno je promenu ukloniti. Postoje razliti načini laserom, termokauterom i hirurškim putem Koja metoda će biti primenjena odlučuje hirurg. U našoj ustanovi se primenjuju sve navedene metode koje izvodi vrlo iskusan hirurg. Sem mlaseža i drugi tumori tipa bradavica, ateroma, masnog tkiva lipomi i dr. Zahtevaju ponekad hirurško uklanjanje.

CENOVNIK


© BGAutentik
Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Autentik